.st0{fill:#FFFFFF;}

Nyheter i 2022.9 

 september 16, 2022

Nyheter i 2022.9

Versjon 2022.9 er her og det er mye funksjonalitet som har kommet med denne gangen. Det mest synlige for alle er nok ny BxWebManager, men for kunder som trenger det er nok f.eks støtte for Business Central, strukturvarer, ordre-historikk og publisering av pakkseddel på nett kanskje enda viktigere nyheter.

Endringsloggen viser ca 150 forbedringer og rettinger, høyde-punktene har vi forsøkt å skrive om her.

Ny BxWebManager

BxWebManager er lansert i helt ny drakt. Fra første lansering i 2015 har det skjedd mye med web-teknologien og ny BxWebManager er laget fra bunn for å dra nytte av disse. Det er åpenbart et nytt visuelt design, men alle moduler er laget på nytt, med fokus på moderne design og arbeidsflyt, men samtidig sikre at overgangen for eksisterende brukere skal være smertefri. Vi tror alle brukere skal føle seg hjemme i ny løsning. I tillegg til forbedringer i hver enkelt modul har "Home" fått de største endringene. Home kan nå konfigureres opp med widgets og KPIer. Alle har fått noen enkle tall som standard, mens Pro kunder kan konfigurere opp og tilpasse etter eget ønske.

Oppdatering i plukk og mottaksmoduler

Plukke-modulen er kanskje selve kjernen i løsningen vår og nå har denne fått en del ekstra funksjonalitet vi har ønsket oss lenge. Det er mange småting, f.eks. som ny bruk av hurtigtaster for høyre og venstre, som nå tar deg til neste uferdige linje. Dermed er det enkelt å hoppe tilbake til linjer man valgte å ikke plukke med en gang, selv på lange plukklister.

Plukking med strukturvarer

Strukturer

Plukk har fått full støtte for å forstå strukturer og varianter av strukturer. Selger man f.eks en varmepumpe som består av inne og utedel, så er det typisk 3 linjer, der kun 2 av dem er lagervarer. Vi kan nå sikre at det ikke er lov å plukke utedel, uten å samtidig plukke innedel og vi kan ferdigmelde hovedkomponenten automatisk. Hovedkomponenten kan enten skjules, eller den kan vises med tydelig indikator på at underkomponentene hører til. Vi kan også gjøre motsatt, der hovedkomponenten plukkes, og alle, eller deler av underkomponenten automatisk gjøres ferdig. 

Resting og overplukk

Det er nå mulig å velge om en linje skal restes eller ikke, dette kan velges manuelt pr linje, eller automatisk basert på vare, kunde etc. Det er også mulig å styre hvor mye det er lov å overplukke, eller sette en grense som sier at plukk over dette antall, automatisk fjerner rest. For å holde oversikt over dette på en lengre plukkliste kan vi nå også skille på linjer som ikke er ferdige og linjer som ikke alt er plukket på, men som det likevel ikke skal plukkes mer på nå, inkludert f.eks å bekrefte et 0-plukk, og at det er noe annet enn å hoppe over linjen.

Tekstlinjer, fonter og formattering

Hver linje kan konfigureres med størrelse på font, farge og innrykk. I tillegg finnes en egen "varetype" som kun er ment for tekst, som gir bedre plass til teksten. Dette gjøre det enkelt å tilpasse plukkbildet, der f.eks strukturvarer skilles seg ut, produkter med farlig gods eller plukk fra lokasjoner som krever høye løft enkelt kan markeres.

Gruppering / sammenslåing av plukklinjer

Vi har nå støtte for å gruppere plukklinjer på ønskede kriterier. F.eks er det enkelt å gruppere forskjellige partier, men skille på dem basert på varenummer og lokasjon. Med f.eks 2-stegs plukking er det nå enkelt å slå sammen plukkelinjer fra flere ordre, dersom man bruker 1. steg kun for innsamling. BxLogistics splitter automatisk linjene og rapporterer dem en og en tilbake til ERP-systemet.

Ordre-historikk

Salgsmodulen har fått utvidet støtte for ordrehistorikk, der man også kan se ordre det ikke er lov å endre på, men har mulighet til å kopiere historiske ordre over til ny ordre. 

Egen modul for lokasjoner

Ny lokasjonsmodul. Fungerer med flere ERP-systemer, men Visma Business kunder vil nå få mest glede av den. Modulen lar deg søke opp en lokasjon og se hvilke varer som har standard plassering der, evt hvilke partier som har plassering der. Du kan også skriver ut lokasjonsetiketter og enkelt rydde, ved å fjerne varer fra lokasjonen, eller skanne varer inn på lokasjonen. For f.eks Visma.Net anbefales å heller bruke lageroverføringsmodulen til dette.

Mulighet til å tvinge valg av medarbeider

Håndterminalen kan nå automatisk kreve valg av medarbeider, inkludert støtte for å kreve det på nytt etter en periode der terminalen er ubrukt. Medarbeidere kan også settes opp med pin-kode. Kombinert med f.eks SOTI device manager gir dette en helt ny mulighet til å låse ned og logge bruk av terminalene. Dersom det byttes medarbeider midt i et plukk vil man kunne se hvilken medarbeider som plukket hvilke linjer.

Støtte for Microsoft Business Central

Microsoft Dynamics NAV har vi lenge hatt kunder på, med forskjellige type integrasjoner. De første kundene er nå i gang med VBC-integrasjon og flere partnere får kunder i drift nå i høst.