.st0{fill:#FFFFFF;}

Hvordan skrive ut etiketter i BxLabels Online? 

 september 3, 2017

Etikettdesign i BxLabels Online

BxLabels Online er en veldig fleksibel løsning som gir mange måter å skrive ut på. For de aller fleste er det enkleste og beste å bruke web-modulen der man kan søke opp f.eks artikler og velge en eller flere av de man ønsker å skrive ut. I noen tilfeller ønsker kundene andre løsninger og da kommer de mer avanserte funksjonene i BxLabels Online til sin rett.

1. Utskrift fra web

Det enkleste er som regel å skrive ut direkte fra web-modulen til BxLabels Online. Rett ut av boksen kan man søke opp artikler og ordre. Man velger det man ønsker å skrive ut og hvor mange etiketter som ønskes. Man kan også ha forskjellige antall pr etikett eller la BxLabels Online foreslå antall basert på f.eks antall på en ordre. 

Utskrift i BxLabels Online

Om man ønsker ekstra felter på etiketten er ikke det noe problem, man kan også velge om disse feltene skal være synlig i web-modulen eller om de kun skal sendes til selve etiketten.

Web-modulen er også spekket med funksjonalitet for å søke opp basert på produktnummer, varegrupper, priskategorier, sist endret dato, lokasjoner eller helt egne felter - alt for at du skal bruke minst mulig tid på å skrive ut rett informasjon.

All informasjonen hentes direkte fra ERP systemet og er alltid oppdatert.

2. CSV filer (excel)

CSV filer er tekstfiler med spesielle skilletegn, som regel komma eller semikolon. Disse filene er som regel enklest å lage i f.eks Excel. Har man en Excel fil med informasjonen man vil ha på etiketten kan man enkelt lagre filen direkte som CSV fil. Om man lagrer den i en egen spesiell mappe så vil BxLabels Online oppdage filen automatisk og bruke den til å skrive ut etiketter. Hver linje i filen blir en egen etikett. De første feltene på linjen beskriver hvilken etikettmal som brukes, hvilken printer som skal brukes og antall kopier man ønsker av etiketten.

En slik fil kan hete f.eks "minutskrift.prn" og inneholde noe sånt som:
StandardEtikett;SkriverNavn;2;A1234;Min artikkelbeskrivelse til artikkel A1234;1234567890123
StandardEtikett;SkriverNavn;1;A4321;Min artikkelbeskrivelse til artikkel A4321;1234567890321

Her vil det komme ut to etiketter av artikkel A1234 og én etikett av artikkel A4321. Hvilke felter som skrives ut hvor på etiketten styres av etikettmalen som i dette eksemplet heter StandardEtikett. 

3. Kommandolinje (avansert)

Kommandolinjeutskrift er nok lite praktisk å gjøre manuelt, men det er veldig nyttig for de mest avanserte brukerne. Vårt kommandolinjeverktøy BxCmd gjør det enkelt for f.eks ERP leverandørene å lage plugins til f.eks Visma Global eller andre systemer man ønsker å skrive ut fra. 

BxCmd tar hånd om alt det avanserte så man slipper å tenke på åpninger av brannmurer og direkte kommunikasjon med skriverne. Man kan enten sende BxCmd all informasjon som skal til etiketten, men man kan også velge å kun sende f.eks artikkelnummer og la BxCmd selv hente ut resten av informasjonen fra en SQL spørring.

4. REST API (avansert)

For kunder med det mest avanserte behovet så har vi et helt eget API som man kan bruke til å både skrive ut etiketter, liste opp skrivere og etikettmaler, og hente ut informasjonen som brukes til å lage etikettene.

API løsningen egner seg for de som ønsker mest mulig automatisering, f.eks utskrifter hver gang det opprettes en ny artikkel eller når en pris endres. Her er det fantasien som setter grensene for etikettutskriftene, men når en utvikler skal integrere etikettutskrifter i en systemløsning så er API løsningen i BxLabels Online den mest fleksible veien å gå 🙂