.st0{fill:#FFFFFF;}

Nyheter i 2023.1 

 januar 26, 2023

Nyheter i 2023.1

Årets første store oppdatering er her! Visma Business NXT er på plass og BxLogistics Cloud blir nå tilgjengelig for flere. Som alltid er det en rekke andre funksjoner, feilrettinger og sikkerhetsforbedringer. Flere detaljer kan du se i endringsloggen.

Cloud

Vi har jobbet lenge med å klargjøre kjernen vår, BxEngine, for å kjøre i et moderne cloud miljø. Nå er vi klare for å legge til kunder på Visma Business NXT, Visma.Net ERP, Microsoft Business Central, Tripletex, XLedger og PowerOffice Go.

Ytelse er viktig og kanskje spesielt på skyløsninger, der man som kunde ikke har mulighet til å bare sette inn en kraftigere server. Her har vi jobbet med forbedringer rundt caching, batch-håndtering og generell trimming av integrasjonene til spesielt cloud-ERP løsningene. Resultatet er at vi tror mange kunder vil oppleve bedre ytelse i skyen enn de har sett på tidligere hybridløsninger.

Standard funksjonalitet i alle moduler er på plass, men vi kommer fortsatt til å jobbe med enkeltfunksjoner og tilpasninger som trenger litt mer arbeid før vi er klare for å slippe til alle. 

For eksisterende kunder har vi lagt mye fokus på enkel migrering til skyen. Den skal kunne gjøres raskt, med minimal og ofte ingen nedetid. Inkludert støtte for å ta med seg brukere og håndterminaler, selv uten behov for å parre/logge inn på nytt. For brukerne er målet at flyttingen til skyen skal være helt sømløs.

Visma Business NXT

Visma Softwares neste store lansering er Visma Business NXT. Vår første VB NXT kunde går i drift nå i januar. Med 20+ håndterminaler og høyt volum gjennom det meste av døgnet blir det ingen forsiktig start. 

Når vi har utviklet integrasjonen til VB NXT har vi lagt mye fokus på at eksisterende VB-konsulenter skal kunne kjenne seg igjen i løsningen og bruke den kompetansen de har. Der eksisterende kunder skal flyttes over vil mye av konfigurasjonen tas med som den er. Exporter-mappinger fra VB OnPrem med VBS blir gjenkjent og blir automatisk brukt til å generere GraphQL mutasjoner, som kreves til VB NXT API. Vi forventer at mange Visma Business kunder vil gå til skyen i 2023 og vi har derfor lagt til rette for at overgangen skal være så enkel som mulig.

Visma.Net ERP

Visma.Net er skysystemet vi har klart flest kunder på, så vi jobber kontinuerlig med justeringer og ny funksjonalitet. For kunder med flere klienter med felles lager har vi nå støtte for å automatisere leveranse og varemottak mellom klientene. Støtte for å opprette og fullføre leveranse i samme steg som man oppretter salgsordre. Støtte for å styre hvilken logikk og API-endepunkt som skal benyttes i custom moduler (trenger ikke lengre være den det arves fra). Mulighet til å redusere hyppighet på oppkobling mot Visma.Net og dermed øke ytelsen på å hente plukklister og mottakslister.

Multicase

Multicase integrasjonen har nå fått støtte for å flytte varer mellom lokasjoner fra terminal og forbedret standard oppsettet for bl.a varetelling og bruk av flerlokasjoner.