Møt vår kunde:

Hava Logistics

Hava Logistics

Ansatte

30+

Etablert

1997

Omsetning

300M+

Kunde fra

2020 aug

Hava Logistics AS er et godt etablert distribusjonslager i kosmetikkbransjen. Selskapets hovedfunksjon er å være et sentrallager for kosmetikk-kjeden Fredrik og Louisa. I tillegg distribueres kosmetikk til Cubus butikkene. I 2020 ble nettbutikken fredrikoglouisa.no etablert og distribusjon til privatpersoner ble startet. Ordrene som leveres er dermed en god blanding av butikk-ordre med stort volum på europaller og små-ordre som leveres i postkasser eller på døren i private hjem.

Utfordringene

Høyt volum av små/private ordre fra nettbutikk. Små ordre som skal plukkes på et stort lager gir alltid utfordringer med avstand og tid mellom plukkplass og pakkebord. Når mange kunder har bestilt samme vare høres det enkelt ut å ta med flere ordre fra plukkplass samtidig, men ordrene har ofte 2-3 varelinjer med noe annet som også må med. Butikker bestiller ofte i store kvanta og flere ordre som bør plukkes samlet, men uten at de blandes med små-ordre til privatpersoner.


Løsningen

Sammen med vår forhandler ProPlan, som kjenner kunden godt fra før, gikk vi detaljert inn logistikk-rutinene, fra ordre-mottak, varelevering og fakturering. Felles diskusjon rundt Havas ønsker og BxSoftwares generelle erfaringer og produkter skapte grunnlaget for løsningen. BxSoftware leverte BxLogistics Pro, et standard produkt som er ferdig integrert med ERP-systemet og som er tilpasses kundenes unike behov.

Effektiv Logistikk

100% integrert med Visma Global

BxLogistics Pro henter ordre live fra Visma Global. Det er ingen synkronisering av data eller andre forsinkende mellomledd. Når nye ordre er klare til plukking i Visma Global er de umiddelbart tilgjengelig på håndterminal. Plukkrutene sorteres automatisk på lokasjon og blir mer effektive med samleplukk. Når plukket starter har håndterminalen alltid en helt oppdatert kopi av ordren.

Når ordre er ferdig plukket oppdateres status og eventuelle avvik på ordren, pakkseddel skrives ut automatisk og ordren faktureres i Visma Global.

Samleplukk basert på ordretype og kundegruppe

På private ordre fra webshop er volumet av ordre stort, men antall linjer pr ordre som regel smått. Her har vi satt opp en 2 stegs samleplukk på tvers av kunder. Plukkeren får 20+ ordre og håndterminalen legger opp riktig plukkrute for minst mulig gange og informerer om hvilke kolli varene hører til. Varene kommer ferdig sortert til pakkebordet, valideres på nytt og merkes med frakt-etikett.

På butikk-ordre er ofte volumet stort, her satte vi opp et 1-stegs multiplukk der alle ordre til samme butikk samles på en plukkrute og grunnlaget for elektronisk pakkseddel sendes til ERP-systemet.

Frakt integrasjon med Consignor

For alle ordre som sendes trengs et eller flere kolli og tilhørende frakt-etiketter. Håndterminalene har egen integrasjon med Consignor som sikrer at riktig ordre får riktig transport-etikett. Mange ordre har forhåndsvalgt transportør og kolli-info, mens det på andre ordre velges transportør, antall kolli og vekt på terminalen. Håndterminalene sender alt til Consignor. Da får plukkeren ut både frakt-etiketter og pakkseddel automatisk, i det plukket er ferdig, uten behov for å gå til nærmeste PC eller søke opp ordrene for å bestille frakt.

"Det viktigste for oss i valg av løsning var ønsket om økt effektivitet og treffsikkerhet. At det måtte være enkelt i bruk og at det eksisterte muligheter for å kunne skreddersy løsninger. Løsningen BxSoftware presenterte, har gitt oss nettopp dette. BxSoftware har hele tiden kundens beste i fokus. Og de besitter en profesjonell og løsningsorientert holdning. Vi er godt fornøyd med leveransen fra BxSoftware"

Anita Eike ‧ Daglig Leder

"Som et sentrallager for mer enn 50 Fredrik og Louisa butikker og med en nettbutikk som ble lansert i 2020, var det nødvendig med en avansert løsning for å kunne raskt håndtere store mengder ordre/forsendelser. BxSoftware med sin BxLogistics Pro-Logistikk på håndterminal hjalp oss med å tilpasse løsningen. Vi opplevede et profesjonelt samarbeid fra dag én. Vi har hatt gode resultater og vi glede oss til å jobbe med denne tilnærmingen på lang sikt."

Zied Ben Achour ‧ Stedfortreder for Lagersjef


Se også

Datalogic Skorpio X5

Datalogic Skorpio X5